herrn.blogg.se

DIY - Bläckpenna

Kategori:humor

Do it yourself / Gör det själv : Bläckpenna
 
Jag tänkte här visa hur man ganska enkelt gör sin egen bläckpenna av vanliga saker som finns i hemmet. Slutresultatet blev väldigt bra. Ni vet den här leken där man börjar med ett gem och ska byta upp sig tills man har typ en sportbil till slut om man är duktig. I en sån lek hade jag stannat när jag fått tag i den här pennan om man säger så.
Till att börja med listar jag här nedan de saker ni kommer att behöva.
 
Obligatoriskt:
1st rulle toalettpapper
1st fungerande bläckpenna
Tejp
En gaffel
 
Frivilligt:
Nitapparat (ej en trasig)
Ett ark papper (typ kopiatorpapper)
Sax
Färgpennor
 
Steg 1:
Demontera den fungerande bläckpennan och släng allt förutom det lilla plaströret med bläcket och skrivspetsen. 
Den kommer vi att behöva.
Steg 2:
Riv loss ca en meter av toalettpappret (ungefär 7-8 rutor) och rulla det tight runt plaströret. När detta är gjort sätter du en tejpbit för att hålla ihop pappret så det inte sliter sig. Sätt även en liten tejpbit på toppen av pennan för att hålla tätt så att inte plaströret kan ta sig ut åt det hållet. Om du har rullat pappret tight så kommer plaströret att hålla sig kvar rätt ordentligt ändå. Viktigt här är att inte använda för mycket tejp, ni kommer att förstå varför senare.
Steg 3:
Vissa toalettpapper är redan naggade i förväg, men om ni har sådant papper som ej är naggat använder ni nu gaffeln (eller som jag, majskolvsgrejen) för att hacka lufthål i den färdiga pennan. Detta gör vi för att bläckpennor behöver luft för att fungera.
Nu är pennans bas färdig och ni borde nu ha en fungerande bläckpenna, helt egengjord :)
Nästa steg är frivilligt men jag rekommenderar att ni gör även det för att få en så proffsig penna som möjligt.
Steg 4 (frivilligt):
Nu är det dags att piffa upp pennan lite. Klipp ut en liten bit av kopiatorpappret, ca 3cm x 5cm. Vik den smått och sätt en nit i nedankant  på det vikta pappret för att hålla ihop. Tejpa sedan fast pappersbiten i pennans ovankant. Om ni har gjort rätt nu så har ni en hållare för att kunna hänga/fästa pennan när den inte används.
Steg 5 (frivilligt):
Här har jag inte så mycket instruktioner egentligen, det handlar bara om att måla pennan i de färger ni vill ha den i. Man kan även leka lite med olika mönster om man känner sig säker på sin sak. Använd förslagsvis färgpennorna till detta.
Steg 6:
Iväg och skriv med er!! :)
 
Slutligen; Vill ni ha fler Gör-det-själv?
Vi hörs!

Kommentarer

 • ★ ADARAS - WHERE BLOG MEETS MAGAZINE! säger:

  DIYs är alltid kul! :D

  Svar: Visst äre! :)
  Emil

  2013-02-16 | 03:24:06
  Bloggadress: http://adaras.se

Kommentera inlägget här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...