herrn.blogg.se

Med vänliga hälsningar Emil

Kategori:humor

Tänkte gå igenom de mest grundläggande hälsningarna man behöver för att klara sig socialt här i Sverige. Blir du orättvist behandlad av främlingar? I så fall behöver du bara göra rätt hälsning så backar de genast. Detta är respektingivaren nummer ETT.

Hälsning #1:

Hälsningen används mest i de östra delarna av vår huvudstad Stockholm men kan även ses lite vart som helst längs hela den svenska östkusten. Känns igen på att handen bildar ett "ö".

Hälsning #2:

Den andra hälsningen är en motsvarighet till den första, fast används på den västra sidan av Sverige. Hälsningen görs med en hand och känns igen på V-formen som bildas.

Hälsning #3:

Det finns även en hälsning uppe i norr som man kan stöta på, om man är där... Inte lika vanlig som de övriga men ändå. Den känns igen på att handen formas till bokstaven lilla "n".


Nu kanske ni förväntade er att få veta hur man hälsar i söder. Grejen är den att i södra Sverige hälsar man hur fan man vill, punkt. :) 

Nu kan ni hälsa på vem ni vill i detta avlånga land, i princip. Det finns givetvis fler hälsningar som används i den undre världen och i olika folkgrupper. Jag kan självklart ALLT om även dessa så det kanske dyker upp någon gång framöver om någon önskar? Varsågoda! :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...