herrn.blogg.se

Är våren här? Hur vet man!?

Kategori: humor

Idag tycker jag att det känns som att våren är på väg. Men hur vet man säkert att det verkligen är så?

Jag tänkte tipsa om hur man enkelt kan ta reda på det. Såhär gör du:

Lägg ca 100g margarin i en skål som du ställer utomhus i skuggan. Låt det stå någon timme och kolla sedan om margarinet har smält. När margarinet smälter så vet man att våren är på väg. Om margarinet dessutom har bränt fast i skålen så kan man vara säker på att våren redan anlänt!

 

 

Man kan även fylla skålen med björnmat. Om maten är uppäten efter några timmar så vet man att våren är kommen. Varför? Jo för att björnar sover hela vintern och vaknar på våren. Då äter dom frukost.

Hos mig blev det vår idag, med säkerhet!

Lille kossan

Kategori: Allmänt

Sjukaste idag när vi åkte bil hemåt efter att ha hälsat på min pappa. Jag trodde jag såg en liten liten kossa vid vägkanten men det var bara snö. Det var dagens rapport. Klart slut!

Besvikelsen

Kategori: Allmänt

Besvikelsen är ganska stor eftersom vi förlorade derbymatchen idag. Dessutom första hemmamatchen vi förlorar på hela säsongen. Meen skitsamma.. som tur är leder vi fortfarande serien stort :)

Vad händer idag då? Melodifestival? Jag vet inte. Vi får se. Om gud vill.

Plankis!

Kategori: Allmänt

Ett bra tag nu har vi haft en fläskfilé i frysen och det mesta man behöver till plankstek. Så i förrgår köpte vi potatis och bacon som vi saknade och igår fixades en fin fredagsmiddag. Hade ju dessutom lovat E sedan tidigare att fixa plankstek nån dag så det passade bra nu.


Glömde ju såklart ta bild på maten men hittade den här på google. Vår planka var mycket finare och såg mycket godare ut, så ni vet. Fin uppladdning inför dagens derbymatch mot IFK Norrköping också. Vi leder serien stort och IFK ligger sist just nu så på pappret borde vi kunna vinna ganska lätt. Dock är det derby och mot IFK brukar det alltid vara jämnt och spännande med mycket publik. Därför är också dessa matcher extra roliga att spela, tycker jag! Matchen är kl 15, så jag återkommer väl senare med hur det slutade, eller nåt. YEAH

Möblera om?

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i skolan och suttit med ett projekt vi har i en kurs i Grafisk Design. Vi blev färdiga med projektet och nu är det bara redovisningen kvar nästa torsdag, skönt att vara färdig i god tid :)
 
Idag öppnar ju dessutom anmälan till sommarkurser för alla som är intresserade av det. Jag ska söka några kurser, men har bara tänkt läsa en. Om jag kommer in på någon vill säga. Man ska ju inte slita ihjäl sig på sommaren.
 
Någon som såg Fråga Olle dokumentären igår? Jag såg den iaf.. lika fascinerande varje gång. Om man kanske skulle prova på att vara möbel nån gång!?

Kakbristen

Kategori: humor

Skrev en kort novell precis.

Det var en gång en jättetrevlig bagare som skulle baka en kaka. Kakan blev färdig för sent och alla som skulle ha ätit den dog av kakbrist. En stor tragedi för alla som brydde sig och kakan blev gammal och dog även den.

Vad kan jag förbättra? Säg vad ni tycker!

Vad rimmar på android?

Kategori: Allmänt

Mongoloid!
Idag har jag haft ledigt från skolan och bara varit hemma. Har pysslat med lite androidprogrammering på fritiden senaste tiden men det har legat på hyllan i ett par veckor nu. Sååå jag har suttit med det lite idag och det är skoj! Hade ju helst programmerat för iOS och iPhone men för det krävs en mac och det har ju inte jag, än.

Annars så har E bakat scones som vi käkade nyss medan vi kollade på Family Guy. Har även sett senaste avsnittet av Walking Dead och Big Bang Theory idag. Kul att det händer lite i Walking Dead måste jag säga, förra säsongen var ju sjukt stillastående...

HEJDÅ

Med vänliga hälsningar Emil

Kategori: humor

Tänkte gå igenom de mest grundläggande hälsningarna man behöver för att klara sig socialt här i Sverige. Blir du orättvist behandlad av främlingar? I så fall behöver du bara göra rätt hälsning så backar de genast. Detta är respektingivaren nummer ETT.

Hälsning #1:

Hälsningen används mest i de östra delarna av vår huvudstad Stockholm men kan även ses lite vart som helst längs hela den svenska östkusten. Känns igen på att handen bildar ett "ö".

Hälsning #2:

Den andra hälsningen är en motsvarighet till den första, fast används på den västra sidan av Sverige. Hälsningen görs med en hand och känns igen på V-formen som bildas.

Hälsning #3:

Det finns även en hälsning uppe i norr som man kan stöta på, om man är där... Inte lika vanlig som de övriga men ändå. Den känns igen på att handen formas till bokstaven lilla "n".


Nu kanske ni förväntade er att få veta hur man hälsar i söder. Grejen är den att i södra Sverige hälsar man hur fan man vill, punkt. :) 

Nu kan ni hälsa på vem ni vill i detta avlånga land, i princip. Det finns givetvis fler hälsningar som används i den undre världen och i olika folkgrupper. Jag kan självklart ALLT om även dessa så det kanske dyker upp någon gång framöver om någon önskar? Varsågoda! :)

Vinst rå!

Kategori: Allmänt

Vi spelade riktigt bra idag och vann vår match med 13-7 :) Tänkte att ni skulle få veta det. Leder gruppen gör vi fortfarande också, riktigt skoj nu!
 
Ikväll eller imorgon tänkte jag lägga upp ett inlägg med en hel del olika hälsningar som kan vara bra att kunna när man ska hälsa på folk. Om du hälsar på folk ibland överhuvudtaget så bör du inte missa det! Nu menar jag inte "hälsar på" som i att besöka någon, utan att "hälsa på" som att man verkligen HÄLSAR på någon. 
 
Hörs senare!

Match

Kategori: Allmänt

Imorgon är det dags för match igen efter två veckors uppehåll från seriespelet. Vi leder vår grupp i allsvenskan och möter Djurgården som är ett av topplagen i sin grupp. Svår match på pappret då vi dessutom saknar ett par spelare som normalt sett brukar vara med. Dock har vi hemmaplan så jag hoppas verkligen att det ska gå vägen ändå :) Om någon undrar så är sporten bowling.

 
Därför är det nu dags att sova. Godnatt!

DIY - Bläckpenna

Kategori: humor

Do it yourself / Gör det själv : Bläckpenna
 
Jag tänkte här visa hur man ganska enkelt gör sin egen bläckpenna av vanliga saker som finns i hemmet. Slutresultatet blev väldigt bra. Ni vet den här leken där man börjar med ett gem och ska byta upp sig tills man har typ en sportbil till slut om man är duktig. I en sån lek hade jag stannat när jag fått tag i den här pennan om man säger så.
Till att börja med listar jag här nedan de saker ni kommer att behöva.
 
Obligatoriskt:
1st rulle toalettpapper
1st fungerande bläckpenna
Tejp
En gaffel
 
Frivilligt:
Nitapparat (ej en trasig)
Ett ark papper (typ kopiatorpapper)
Sax
Färgpennor
 
Steg 1:
Demontera den fungerande bläckpennan och släng allt förutom det lilla plaströret med bläcket och skrivspetsen. 
Den kommer vi att behöva.
Steg 2:
Riv loss ca en meter av toalettpappret (ungefär 7-8 rutor) och rulla det tight runt plaströret. När detta är gjort sätter du en tejpbit för att hålla ihop pappret så det inte sliter sig. Sätt även en liten tejpbit på toppen av pennan för att hålla tätt så att inte plaströret kan ta sig ut åt det hållet. Om du har rullat pappret tight så kommer plaströret att hålla sig kvar rätt ordentligt ändå. Viktigt här är att inte använda för mycket tejp, ni kommer att förstå varför senare.
Steg 3:
Vissa toalettpapper är redan naggade i förväg, men om ni har sådant papper som ej är naggat använder ni nu gaffeln (eller som jag, majskolvsgrejen) för att hacka lufthål i den färdiga pennan. Detta gör vi för att bläckpennor behöver luft för att fungera.
Nu är pennans bas färdig och ni borde nu ha en fungerande bläckpenna, helt egengjord :)
Nästa steg är frivilligt men jag rekommenderar att ni gör även det för att få en så proffsig penna som möjligt.
Steg 4 (frivilligt):
Nu är det dags att piffa upp pennan lite. Klipp ut en liten bit av kopiatorpappret, ca 3cm x 5cm. Vik den smått och sätt en nit i nedankant  på det vikta pappret för att hålla ihop. Tejpa sedan fast pappersbiten i pennans ovankant. Om ni har gjort rätt nu så har ni en hållare för att kunna hänga/fästa pennan när den inte används.
Steg 5 (frivilligt):
Här har jag inte så mycket instruktioner egentligen, det handlar bara om att måla pennan i de färger ni vill ha den i. Man kan även leka lite med olika mönster om man känner sig säker på sin sak. Använd förslagsvis färgpennorna till detta.
Steg 6:
Iväg och skriv med er!! :)
 
Slutligen; Vill ni ha fler Gör-det-själv?
Vi hörs!

Planer

Kategori: Allmänt

Idag har jag tänkt försöka göra en Do It Yourself som förhoppningsvis kommer upp här ikväll :) häng kvar tills dess!

Det är ju dessutom alla hjärtans dag och jag hoppas ni alla får en fin dag! Själv ska jag och mitt hjärta äta god mat och gå på bio. Perfekt <3

Inte majs

Kategori: humor

Har ni någon gång tänkt på hur mycket man kan göra med majs? Nää inte jag heller. Tänkte därför tänka på det nu.

Man kan äta majs. Man kan mata djur med majs. Man kan poppa majsen till popcorn. Man kan sälja majs. Man kan plantera majs. Man kan låtsas att majskorn är små barn med hemliga krafter. Man kan låtsas att majskorn är små barn utan hemliga krafter. Man kan bygga majsskepp.

Sen kom jag inte på mer... och jag tror att jag sover och har skrivit det här i sömnen för det känns som det mest meningslösa inlägget som går att läsa i denna värld. Håll tillgodo och sug i er kunskapen.

Tips

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit skolledig. Styrelsemöte med bowlingen och därefter träning stod på dagens schema. Diskuterade nya tröjorna lite och det kändes niiiice.

På kvällen blev det tacos, gott!

Någon som kan tipsa om någon rolig blogg med mycket humor? :)

IKEA

Kategori: Allmänt

Yes, idag var jag på IKEA med tjejen och en kompis. Hade ju som sagt möte i Linköping angående nya klubbtröjor till vår klubb. Mötet gick bra och jag är himla taggad på att få nya tröjor till hösten. Efteråt stack vi till IKEA och käkade det traditionella, köttbullar med potatis och sås.

Skulle ha tag i en potatispress på IKEA också. Hittade först en jävligt liten potatispress och frågade givetvis personalen om de inte hade någon större. Fick som svar att det jag höll i var en vitlökspress, se där. Blev sedan visad till rätt hylla och hittade där en gigantisk vitlökspress. Sjukt förvirrande men vi köpte den i alla fall.

Har märkt att jag inte fått något svar på min fundering från igår kväll. Tråkigt.. hade hoppats att få svar när jag sträcker ut min hand efter hjälp på det viset. Men jag kan väl tänka mig att leva i ovisshet resten av livet, det är också nice. Ju mindre man vet desto mer har man kvar att lära sig, YEAH.

Idag har snön smält lite btw, jag såg när det hände.

Svartvitt

Kategori: humor

Denna kanske är gammal för vissa av er, eller helt ny för vissa andra. Grejen är bara att jag tycker den är lika skön varje gång och jag var tvungen att dela med mig. Hahahaha..


Imorgon har jag skola 8-10 och sedan ett möte i Linköping kl 13, blir nog en fin dag. Klockan är mycket och jag borde nog sova annars jävlar.

En sista fundering för kvällen bara;
Är färg egentligen svartvitt, och svartvitt egentligen två färger?
Varför behöver vi då blanda färger för att få brunt?
Är brunt egentligen den enda färgen?
JAG VET INTE!?!
 

Bergsklättring i alperna

Kategori: Allmänt

Kom precis hem efter en sväng med flickvännen. Vi var på campus och skrev ut lite papper och handlade mat och sånt på CityGross. Ikväll blire lasagne och kanske kolla på någon serie. Lite mer Super Mario är nog troligt också :)

Har märkt att jag bara skriver textinlägg och det ser himla tråkigt ut. Får styra upp det!
En grej till... jag gillar att vara lite random så det är något som det alltid kommer att finnas inslag av på min blogg. Lev med det! :)

Nintendo

Kategori: Allmänt

Idag har jag och min flickvän haft ingenting på schemat och vi har varit hemma hela dagen. Vi hittade hennes gamla SuperNintendo och har spelat Super Mario World hela kvällen. Älskar känslan att spela gamla spel. Jag hade själv Nintendo 8-bits och spelade massa Mario Bros 1 och 3 när jag var mindre så det var riktigt skoj :)

Nu är det dock dags för sängen och det är skönt att det är söndag imorgon så man kan få sovmorgon.

Tjoho!

Man kan alltid drömma

Kategori: humor

Okej, nu ska jag berätta om en grabb jag träffade en gång. Till att börja med var han inte som alla andra grabbar. Den stora skillnaden var nog att han inte hade så mycket innanför pannbenet. Sen fanns det givetvis andra skillnader, exempelvis som att han var väldigt sträv i pälsen eller att han föddes ut-och-in. Det förklarar ju i och för sig hans avsaknad av något innanför pannbenet, då pannbenet satt längst in i skallen på grabben.

Första gången jag träffade honom var på en fest jag inte var inbjuden till. Jag presenterade mig för värden och fick bordsplaceringen med stort N, n som i nitlott.

Där satt han, på stolen bredvid min plats. Även om han såg väldigt oinbjudande ut så är jag alltid snäll mot folk jag träffar, så även denna gång. Eftersom han var ut-och-in så visste jag inte riktigt hur jag skulle hälsa. Det var helt klart en unik situation för mig. Hur som helst så tog jag initiativet och klappade honom lätt över tunntarmen. Han gav mig en vänlig blick, tror jag, och berättade att jag fick kalla honom för biffen. Han sa även att hans närmaste får kalla honom för pannbiffen, därefter fortsatte han med sitt liv utan mig.

Där satt jag, helt ensam och utanför. Jag började fundera på varför jag blivit så åsidosatt på festen, det kan ju inte ha att göra med att jag inte var bjuden. Det var då jag insåg att festen inte var en fest. Festen var i själva verket en middagsbjudning för nitlotter! Helt förstående accepterade jag nu mitt utanförskap och slängde en blick mot grabben igen. Nu ville han helt plötsligt umgås och drog med mig till en riktig fest.

När vi väl var framme på nästa ställe berättade han en hemlighet och jag berättade den genast vidare till alla på festen. Vi sprang runt runt i cirklar och sålde avbrutna tändstickor för att dra in pengar till vår skolresa som vi skulle åka på när vi börjat skolan.

Med alla pengarna vi tjänat tog vi istället tillfället i akt och köpte tillbaka tändstickorna medan det ännu var populärt och nu var vi genast festens coolaste grabbar. Med vår nya coolstatus sa vi hejdå till alla och tillbringade resten av kvällen med en tillbringare.

Det var nu jag vaknade och insåg att allt var en dröm som berodde på att jag råkade somna ut-och-in igår. Helt sanslöst vad galet det kan bli när man slarvar lite vid läggdags.

Vi hörs rå!

Som jag brukar säga

Kategori: humor

Det man inte vet har man heller aldrig vetat.

Att kasta sten i glashus är mer eller mindre som att förstöra sitt växthus för skojs skull, för inte fan är det tråkigt.

Frågar man ingenting så vet man troligtvis redan allt.

Ropa inte hej förrän du ser någon du känner.

Läggdags! :)

Nödutgång

Kategori: Allmänt

Sååå.. jag har länge haft en gammal nödutgångsskylt undanstoppad i ett förråd. Den var rolig att ha när jag skaffade den men jag har inte någon större lust att behålla den längre. Har inte något att använda den till direkt om man säger så. Så därför ligger den nu uppe på blocket i hopp om att få en ny ägare.
För att ge alla en chans på denna skönhet lägger jag upp den även här.

 

It's friday

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit vaken ända till fredag! Klockan har nyss slagit tio över tretimmarsfredag och jag har haft en bra dag och fått mycket gjort. Plugget rullar på som en tjockis i nedförsbacke också. Godnatt min värld.

En vit lögn

Kategori: Allmänt

Okej det mesta i mitt förra inlägg kanske var osant. Egentligen var det nog bara att jag är en djurvän som stämde. Och just det, det finns ett rådhustorn där jag bor också. Meeen nu vet ni ju det om mig i alla fall :)

Hörs rå!

It's been en stund

Kategori: humor

Idag såg jag till min förskräckelse en bäver som var i full färd med att fälla rådhustornet när jag dök upp. Samtidigt som jag är en djurvän och givetvis ville låta bävern bygga sin damm eller whatever han meckade med, så tänker jag självklart på alla människor som skulle ha drabbats om tornet fällts. Människor som kanske befann sig där inne, människor som kanske hade fått rasmassorna över sig, eller människor som i framtiden jättegärna hade velat besöka rådhustornet.

Sedan tänkte jag att det säkert finns en annan sida av myntet också, så att säga. Det var då jag insåg att det finns fler djurvänner som mig, som vill bäverns bästa oavsett konsekvenserna. Jag är en djurvän, jag vill även vara en vän till andra djurvänner. Detta övervägde för min del och jag lät bävern fortsätta med sitt verk utan mitt ingripande. Det kändes så rätt när jag väl hade bestämt mig, jag skulle inte ångra detta.

Tornet föll och människor som vistades på torget nedanför begravdes under mängder med tegel och stenkross. Jag såg även en kvinna i ett av tornets fönster medans det föll, hållandes i en hel kaninfamilj. Måtte det ha gått bra för dem. Folk skrek och skvätte vatten på rasmassorna, även om det inte brann. Jag tänkte att det var chocken, eller något slags smart förebyggande av eld.

Hur som helst... bävern hurrade och firade sin framgång med sina familjemedlemmar (OBS DETTA ÄR BARA VAD JAG TROR, MEN DOM VAR VÄLDIGT LIKA VARANDRA). Dammen var så gott som klar, dock vet jag inte vilken nytta den skulle göra eftersom det inte fanns något vatten på platsen, men huvudsaken var att de var glada! Jag blev helt varm inombords när jag såg bävrarnas obeskrivliga glädje. Tänk att jag hade bidragit till detta genom att inte ingripa, detta kommer jag att leva länge på. Samtidigt som jag gick ifrån platsen med ett leende på läpparna kröp halvdöda människor omkring och instagrammade sina skador likt maträtter en fredagkväll. Vilken dag!

Vad vill jag då säga med detta?
Jo... vi djurvänner håller ihop och förblir djurvänner just tack vare dessa stunder. När man ser ett djurs ögon lysa upp av glädje, då mår man som en prins. Ta hand om era fyrbenta vänner tills nästa gång!

// Herrn